Test glucosamine combinatie producten

In december 2010 heeft de consumentbond een vergelijkend warenonderzoek gedaan onder glucosamine combinatie producten en enkelvoudige glucosamine producten. Maar waar de consumentenbond niet testte op de aanwezigheid van de elementaire glucosamine, geen oordeel velt over de aanwezigheid over de essentiele hulpstoffen, enkelvoudige glucosamine producten met glucosamine combinatieproducten vergelijkt en de meeste kwaliteitsmerken buiten beschouwing hield, testte de glucosamine-info.nl dit wel. De volgende glucosamine combinatieproducten zijn getest: Glucosamine, Chondroïtine, MSM van Solgar, Glucosamine compleet van Orthica, Finitro van Vitamall, Atrimove van Vitakruid, Compleet stap 1 start van Treedo en Glucomotion origineel van Vitalize. De glucosamine combinatieproducten van Solgar, Orthica, Vitamall, Vitakruid, Treedo en Vitalize werden getest op bepaalde eigenschappen. Zoals dosering van de glucosamine en chondroïtine en de verhouding tussen beide. De aanwezigheid van MSM, Omega 3, vitamine C en andere belangrijke hulpstoffen. Op basis van die eigenschappen is een kwaliteitsoordeel gegeven. Een ander gedeelte was de prijs die men per dag voor het product betaald en special voor- en nadelen van het product. En uiteindelijk is er een prijs-kwaliteits oordeel gegeven. Klik hier

De producten werden getest op nauwkeurig geselecteerde eigenschappen. Een voorbeeld is de dosering van de glucosamine en chondroïtine en de verhouding tussen beide. De aanwezigheid van MSM, Omega 3 en andere belangrijke hulpstoffen. Een ander gedeelte was de prijs die men per dag voor het product betaald en special voor- en nadelen van het product.

Om pijn en ontstekingen te bestrijden is een hoeveelheid van 3000 mg per dag MSM nodig. Uit bovenstaande tabel is af te lezen dan men deze dosering in de meeste producten niet haalt.  Meestal is ook de chondroïtine te weinig gedoseerd. Een granulaatvorm (poeder) geeft hier de oplossing voor en daarom is Atrimove een prima alternatief aangezien hierin alle stoffen voldoende aanwezig zijn. Een klein detail is hierbij wel dat men er rekening mee moet houden dat men soms even moet wennen aan de smaak door de puurheid van de grondstoffen.

Ook heeft een webwinkel gespecialiseerd in glucosamine onder beheer van een fysiotherapeut, een selectie en advies gegeven onder verschillende glucosamine producten. Een link naar dat advies vind u hier.