Artrose aan de vingers

Deze aandoening komt ook vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Kenmerkend zijn de uitsteeksels die vaak een lichte afwijkende stand krijgen. De gewrichten worden in hun geheel wat dikker. Een andere vorm bij vingerartrose is die van het zadelgewricht, bij de overgang van de duimbal aan de pols. Dit leidt vaak tot misvorming, terwijl het middenhandsbeentje uit de oorspronkelijke positie glijdt. Vingerartrose is vooral in de eerste maanden pijnlijk, als door afgeschuurd kraakbeen stootsgewijs ontstekingen met rood wordende zwellingen ontstaan. Later zijn de gewrichten alleen nog pijnlijk als ze belast worden.

Behandeling van artrose aan de vingers

Om artrose aan de vingers specifiek te doen verhelpen, naast de gewone voedingssupplementen, is het gebruik van een gel zeer aan te raden. Waarom een gel? Een gel is specifiek op een plek aan te brengen en de huid neemt werkzame stoffen op in het lichaam.

Waar moet een gel aan voldoen?

Er zijn drie voorwaarden die wij stellen aan het slagen een behandeling, namelijk: geen pijn, herstel van een gewrichten en een goede opneembaarheid van de gel.

Pijn: Om de pijn te verzachten zonder (schadelijke) pijnstillers te gebruiken is de stof MSM een handig vervangmiddel. MSM is een lichaamseigen stof die niet schadelijke is en toch een pijnstillende werking heeft.

Herstel: Een gel moet de stof Glucosamine bevatten. Deze zorgen voor het herstel van het gewricht, door de afbreuk van kraakbeen tegen te gaan en de opbouw van kraakbeen te bevorderen.

Opneembaar: De werkzame stoffen moeten door de huid heen dringen. Daarom is organisch silicium een essentieel element dat verwerkt moet zijn in de gel. Dit element heeft namelijk de unieke eigenschap om de werkzame stoffen van de gel (glucosamine en MSM) door de huid mee te nemen als transporteur zodat de werkzame stoffen bij het gewricht hun werk kunnen doen. Verder helpt organisch silicium bij de aanmaak van collageen wat de botten (collageenmatrix) sterker maakt.

Orthomoleculair voedingsadviseur Jenny Nugteren geeft op het blog gewrichtsslijtage.net een advies over uitwendige- en inwendige behandeling van artrose aan de vingers. Klik hier voor haar advies.
 

Conclusie over artrose aan de vingers

Een gel bestrijdt artrose in de vinger direct. Een gel moet de stoffen glucosamine en MSM bezitten als werkzame stoffen en die werking komt tot stand door de toevoeging van het element organisch silicium, in het geval van een gel-vorm.

Een gel die aan deze voorwaarden voldoet is Glucosil van Vitakruid. Op de site GlucoSil.nl kunt meer lezen over deze gel en artrose. Tot op heden is er nog geen vergelijkende gel gevonden, indien u dit vindt neem dan contact op met ons!

Tot slot nog een tip! Breng voor het slapen gaan een flinke dot gel aan en dek dit af met een plastic folietje of gaasje.