Artrose aan de schouder

Bij artrose aan de schouder (of schouderartrose) is er sprake van slijtage aan het schoudergewricht. Indien u pijn in de schouder voelt kan dit wijzen op artrose, het kan altijd aanwezig zijn of alleen in het geval u uw arm beweegt. Bij de pijn kan ook een raspend geluid komen uit uw schouder, of het kraakt. In de nacht kan de pijn ook opkomen en soms kunt uw uw arm niet meer zo goed gebruiken.

Voor schouderartrose zijn meerdere behandelingen mogelijk. Welke dat is hangt van de plaats en ernst van de slijtage af en van het type. Het kan zowel inwendig als uitwendig worden behandelt.

Uitwendig kunnen er oefeningen gedaan worden door bijvoorbeeld de fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan deze oefeningen doen in combinatie met een gel op basis van organisch silicium die de mogelijkheid heeft om glucosamine, chondroïtine en MSM door de huid naar de plaats te vervoeren. De glucosamine en chondroïtine zorgen voor herstel en de MSM is een natuurlijk middel met een pijnstillende werking. Zo zijn er geen bijwerkingen bij deze behandeling.

Ook is er een inwendige behandeling. Hierbij zijn ook glucosamine, chondroïtine en MSM essentieel. Deze werkzame stoffen adviseren wij in de volgende dagdosering te gebruiken: 1700-1800 mg; 1500 mg en 3000 mg. De inwendige en uitwendige behandeling kunnen ook gecombineerd worden. Er is op de homepagina van deze site een link te zien met een overzicht van producten met glucosamine, chondroïtine en MSM.

Wanneer uw artrose niet reageert op de genoemde behandelingen, zijn er ook mogelijkheden met medicijnen. Maar voordat dit noodzakelijk is zijn natuurlijke middelen een aanrader.